Nr. 2020/VIII/3/2024                                                                                                        29.02.2024

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 28.02.2024, ora 23:50, a inculpatei I.N., cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei, faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză s-a reținut că, în seara zilei de 28.02.2024, în jurul orelor 17:00 – 17:30, inculpata I.N., în timp ce se afla la locuința comună, din satul Tâlvești, comuna Drăguțești, județul Gorj, în contextul unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, l-a injunghiat cu un cuțit în zona toracică dreapta față, pe concubinul său – persoana vătămată M.C.V., provocându-i astfel o leziune traumatică gravă, în raport de care acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență Județean Tg-Jiu, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul S.M.L. Gorj rezultă că persoana vătămată prezintă o leziune toracică care s-a  putut produce prin  lovire  cu un  corp tăietor-înțepător (cuțit), leziune ce poate data din 28.02.2024 și necesită de la producere 16-18 zile îngrijiri medicale. Întrucât colecția hemoragică intratoracică este  minimă (hemotorax) cât și cea cerică (pneumotorax) și nu prezintă fenomene de insuficiență respiratorie, se  apreciază că, din punct de vedere medico-legal, leziunile nu au  pus în primejdie viața victimei.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse în continuare măsuri legale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

PRIM-PROCUROR,