Nr. 4424/VIII/3/2024                                                                                          09.04.2024

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 09.05.2024, ora 04:45, a inculpatului C.G.R., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și violare de domiciliu, fapte prevăzute de art. 188 alin. 1 Cod penal și art. 224 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

În fapt s-a reținut că în după-amiaza zilei de 08.05.2024, în jurul orelor 17:00, inculpatul C.G.R. a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate R.F., situată în com. Drăgotești, sat Drăgotești, jud. Gorj, împrejurare în care i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un corp tăietor înțepător, provocându-i plăgi înjunghiate toracice, iar în urma hemoragiei interne și externe s-a produs decesul acesteia.

Oragnele de anchetă au fost sesizate urmare a unui apel efectuat la SNUAU 112, de către o persoană, cu privire la faptul că vecina sa, victima R.F., a fost bătută de un bărbat pe nume Relu și prezintă sânge în zona feței. Echipajul Serviciului de Ambulanță Gorj care s-a prezentat la fața locului a constatat decesul victimei.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM-PROCUROR,