Nr. 4864/VIII/3/2024                                                                                         

22.05.2024

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 22.05.2024, ora 00:30, a suspectului E.V., în vârstă de 56 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

În fapt s-a reținut că în ziua de 18.05.2024, suspectul E.V. a agresat fizic pe mama sa, în vârstă de 81 de ani, în locuința acesteia din comuna Crasna, sat Aninișul din Vale, județul Gorj, producându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul de Medicină Legală Gorj, rezultă că victima prezintă multiple echimoze și escoriații faciale, umăr drept și brațe, antebrațe, coate, mâini, torace anterior, coapsă stânga, ambii genunchi și gambe, care s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur, cădere și comprimare cu degetele și pot data din 18.05.2024, iar cele faciale și toracice pot să fie în legătură de cauzalitate cu decesul acesteia.

Suspectul a luat legătura ulterior cu fiul său, aflat în altă localitate din țară și i-a povestit ce s-a întâmplat, iar la indicațiile acestuia a hotărât să se predea poliției.

Organele de urmărire penală au fost sesizate în data de 21.05.2024, în jurul orelor 16:00, prin apelarea de către suspectul E.V. a Serviciului unic de urgență 112.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM-PROCUROR,