Nr. 1020/VIII/3/2024                                                                                                   05.02.2024

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 05.02.2024, ora 07:20, a inculpatului S.M.N., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei, faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză s-a reținut că, în seara zilei de 04.02.2024, în jurul orelor 19:00, inculpatul S.M.N., în timp ce se afla la locuința de domiciliu din comuna Aninoasa, sat Groșerea, județul Gorj, pe fondul unui conflict spontan l-a injunghiat cu un cuțit pe fratele său – persoana vătămată S.M.M., provocându-i o rană profundă în zona abdominală, care i-a pus în primejdie viața.

Din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj rezultă că persoana vătămată prezintă o plagă tăiată întepată, penetrantă, în fosa inghinală stângă, cu interesarea pachetului vascular iliac drept (arteră și venă iliacă dreaptă) și mezocolon tranzvers și ascendent și hemiperitoneu masiv secundar (circa 2 litri de sânge și cheaguri). Totodată, s-a arătat că leziunea traumatică poate data din 04.02.2024 și s-a putut produce prin lovire cu un instrument tăietor intepător, de exemplu cutit și necesită de la producere 35 – 40 zile de ingrijiri medicale.

Având în vedere că în cursul zilei de 05.02.2024, victima S.M.M., internată în Spitalul Orășenesc Tg-Cărbunești, a decedat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat inculpatul S.M.N., în infracțiunea de omor asupra unui membru de familie, prevăzută și pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj formulează propunere de arestare preventivă a inculpatului S.M.N., pentru 30 de zile, începând cu data de 05.02.2024, la Tribunalul Gorj.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse în continuare măsuri legale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

PRIM-PROCUROR,