Nr. 6858/VIII/3/2023                                                                                                            24.07.2023

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 23.07.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orelor 16:40, numitul R.G., în timp ce se aflau în bucătăria locuinței comune, din comuna Baia de Fier, satul Baia de Fier, jud. Gorj, a lovit pe concubina sa G.M., de mai multe ori cu un cuțit în zona inimii, a gâtului și a membrelor, lovituri care au condus la decesul victimei.   

Din concluziile preliminare întocmite de S.M.L. Gorj rezultă că moartea numitei G.M. a fost violentă și se datorează hemoragiei externe consecutivă multiplelor plăgi (16) tăiate înțepate față, gât, hemitorace anterior stâng, mâini, antebraț drept și coapsă stângă; leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire repetată cu un instrument tăietor-înțepător – de exemplu cuțit și, cel mai probabil, cele de la nivelul gâtului și hemitoracelui anterior stâng, sunt în legătură directă de cauzalitate cu decesul, iar moartea acesteia poate data din 23.07.2023.

Prin ordonanța din data de 24.07.2023, procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul R.G., pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Suspectul R.G. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 24.07.2023, ora 00:20.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM-PROCUROR,