Nr. 4462/VIII/3/2023                                                                                         08.05.2023

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, īncepānd cu data de 08.05.2023, ora 00:30, a suspectului M.V., cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat pānă īn prezent īn cauză, s-a reţinutla data de 07.05.2023, īn jurul orelor 17.00, aflāndu-se īn curtea comună a imobilelor situate īn comuna Teleşti sat Buduhala, īntre persoana vătămată M.C. şi fiul acesteia, M.V., a izbucnit un conflict spontan generat de faptul că acesta din urmă a intenţionat să demoleze un coteţ din lemn folosit īn trecut pentru ţinerea păsărilor, conflict ce a degenerat īn acte de violenţă, M.V. aplicānd cu toporul pe care īl avea asupra sa trei lovituri (două cu tăişul şi una cu muchia) īn creştetul capului persoanei vătămate, tatăl său, provocāndu-i plăgi tăiate de 5 şi 7 cm.

Din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj rezultă că la data de 07.05.2023 a examinat victima M.C. īn secţia UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, constatānd că prezintă două plăgi tăiate parietal drept de cca. 7 cm şi pe linia mediană craniană posterior de 5 cm. şi tumefacţie de 3/2 cm parietal stāng posterior produse prin lovire cu corp tăietor despicător (secure), două lovituri fiind cu tăişul şi o lovitură cu muchia, leziunile putānd data din 07.05.2023 şi necesită de la producere 12-14 zile īngrijiri medicale.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, īn vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvārşirea unor infracţiuni, urmānd a fi dispuse īn continuare măsuri legale.

          Facem īnsă precizarea că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea īn judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt īn măsură să īnfrāngă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază īn continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM-PROCUROR,