Nr. 11044/VIII/3/2023                                                                 

          07.12.2023

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat, la data de 06.12.2023, arestarea preventivă a inculpatului A.C., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor asupra unui membru de familie, prevăzută și pedepsită de art. 32 raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că în dimineața zilei de 05.12.2023, în jurul orelor 07:00, inculpatul A.C., în timp ce se afla la locuința de domiciliu, din com. Licurici, sat Negreni, jud. Gorj, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict izbucnit spontan, folosindu-se de un corp dur cu margini ascuțite netede (de natura unui cuțit), a aplicat mamei sale (împreună cu care locuia la acel moment), persoana vătămată A.E., o lovitură de mare intensitate în zona gâtului, producându-i astfel leziuni severe (o plagă tăiată cu lungimea de circa 10 cm).

Inculpatul A.C. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 05.12.2023, ora 20:00.

Propunerea parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Gorj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.12.2023.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

PRIM-PROCUROR,