Nr. 2660/VIII/3/2022                                                                23.03.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Īn completare la comunicatul de presă din data de 21.03.2022, Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Prin ordonanţa din data de 22.03.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Gorj a dispus extinderea urmăririi penale faţă de suspecţii G.A., V.L.C. şi B.L., pentru săvārşirea infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal.

Din probatoriului administrat pānă īn prezent īn cauză s-a reţinut că, prin actele și gesturile de violența fizică īndreptate īmpotriva persoanelor din club pe care le-au agresat, fapte săvārșite īn public, īn interiorul clubului B. din orașul Țicleni, īn noaptea de 19/20.03.2022, suspecţii G.A., V.L.C. şi B.L. au participat īn mod activ īn calitate de autori, alături de inculpatul P.F., la tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind necesară intervenția organelor de poliție pentru reinstaurarea ordinii.

Prin ordonanţele din data de 23.03.2022, procurorul a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore, īncepānd cu data de 23.03.2022, a inculpaţilor G.A., V.L.C. şi B.L., pentru săvārşirea infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, īn vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvārşirea unor infracţiuni.

          Facem īnsă precizarea că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea īn judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt īn măsură să īnfrāngă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază īn continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM PROCUROR,