Nr. 2862/VIII/3/2021                                                                  28.03.2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de duminică, 27 martie 2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului B.G., în vârstă de 54 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul B.G., în seara zilei de 26.03.2022, pe fondul consumului de alcool şi al unor neînţelegeri legate de sentimente de gelozie şi răzbunare, în timp ce se aflau în locuinţa lor din com. Turburea, jud. Gorj, a exercitat acte de violenţă asupra soţiei sale, în vârstă de 49 de ani, aplicându-i acesteia mai multe lovituri cu o intensitate deosebită, producându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

În jurul orelor 20:05 inculpatul B.G. a apelat serviciul unic de urgenţă 112, susţinând că a avut un conflict cu soţia sa, a lovit-o şi aceasta se simte rău.

La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie care au găsit-o pe persoana vătămată în stare gravă, iar inculpatul prezenta urme de sânge în zona gurii şi la ambele palme.

A fost chemată ambulanţa, au fost efectuate manevre de resuscitare, însă la ora 21:00 s-a constatat decesul victimei.

Ancheta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Din concluziile medico-legale întocmite de Serviciul de Medicină legală Gorj rezultă că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecinţa unui politraumatism cu ruptură hepatică şi dislocare hepatică.

Victima prezintă foarte multe leziuni traumatice, descrise de medicul legist, la nivelul feţei şi corpului, care s-au putut produce prin lovire cu şi de corp dur, muşcare şi posibil comprimare între două planuri dure.

Procurorul a dispus reţinerea preventivă a inculpatului pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 27.03.2022, orele  06:30.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventivă a inculpatului B.G. pe o perioadă de 30 de zile.

            Facem însă precizarea că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

PRIM-PROCUROR,