Nr. 9878/VIII/3/2022                                                         

            28.10.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 27.10.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Gorj s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, īn dimineața aceleiaşi zile, īn jurul orelor 08:10, īn curtea locuinței numitului P.R., din comuna Dănești, satul Brătuia, județul Gorj, se află cadavrul unei persoane de sex feminin identificată ca fiind numita C.V. din aceiași localitate, persoană care prezintă urme de violență īn zona capului.

Din materialul probatoriu administrat pānă īn prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că, urmare a unui conflict spontan avut la locuința sa din satul Brătuia, comuna Dănești, județul Gorj, suspectul P.R. a lovit victima C.V. cu un corp dur īn zona capului, producāndu-i astfel un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu fractură cominutivă de boltă și bază craniană, leziune  care a condus la decesul acesteia.

Prin ordonanța din data de 27.10.2022, procurorul a dispus efectuarea īn continuare a urmăririi penale faţă de suspectul P.R. pentru săvārşirea infracţiunii de omor, faptă prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Suspectul P.R. a fost reţinut preventiv īn cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, īncepānd cu data de 27.10.2022, ora 21:30.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, īn vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvārşirea unor infracţiuni, urmānd a fi dispuse măsuri legale īn cauză.

Facem īnsă precizarea că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea īn judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt īn măsură să īnfrāngă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază īn continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM PROCUROR,