Nr. 2660/VIII/3/2022                                                                21.03.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat, la data de 21.03.2022, arestarea preventivă a inculpatului P.F., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Faţă de acelaşi inculpat procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi pentru infracţiunile de tulburarea liniştii şi ordinii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de art. 372 alin. 2 Cod penal, infracţiuni pentru care pedeapsa prevăzută de lege este sub limita necesară pentru a se putea dispune arestarea preventivă.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-au reţinut următoarele:

În noaptea de 19/20.03.2022, în jurul orei 02:40, în incinta clubului Babylon din oraşul Ţicleni, jud. Gorj, pe fondul unui conflict spontan intervenit între mai multe persoane, inculpatul P.F. a lovit persoana vătămată G.G.M.D., cu un cuţit tip briceag, în zona  abdominală, cauzându-i o plagă înjunghiată.

Leziunile traumatice produse persoanei vătămate prin lovire cu un corp  tăietor-înţepător cu lama ascuţită, posibil armă albă-cuţit, necesită de la producere circa 40 - 45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi i-au pus în primejdie viaţa, în lipsa tratamentului chirurgical aplicat de urgenţă, putând surveni decesul.

Inculpatul P.F. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 21.03.2022, ora 13:00.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

PRIM PROCUROR,