Nr. 2880/VIII/3/2022                                                                28.03.2022

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de duminică, 27.03.2022, ora 03:00, a suspectului L.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că suspectul L.I., în data de 27.03.2022, în jurul orelor 17:50, în timp ce se afla la pensiunea P…, din mun. Tg-Jiu, unde era cazat împreună cu alţi colegi de la locul de muncă (suspectul având domiciliul într-o comună din jud. Brăila), urmare a unor neînţelegeri şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a lovit cu partea superioară a unui corp metalic (vătrai) în zona capului persoana vătămată, producându-i acestuia leziuni traumatice care necesită de la producere circa 60 – 65 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi au pus în primejdie viaţa victimei, în lipsa tratamentului chirurgical aplicat de urgenţă, putând surveni decesul.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni, urmând a fi dispuse în continuare măsuri legale.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

 

PRIM PROCUROR,