Nr. 5238/VIII/3/2022                                                          03.06.2022

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, īncepānd cu data de 03.06.2022, orele 10:00, a suspectului V.D., cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal.

Conform probatoriului administrat pānă īn prezent īn cauză, s-a reţinut că suspectul V.D., īn seara de 02.06.2022, după orele 23:00, aflāndu-se īn curtea locuinţei victimei V.D., fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a aplicat acesteia două lovituri cu un cuţit cu lama de 12 cm īn zona corpului (abdomen şi piept), provocāndu-i plăgi tăiate-īnţepate ce necesită pentru vindecare 12-14 zile īngrijiri medicale, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

Din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj rezultă că victima V.D. prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor-īnțepător (cuţit) şi zgāriere.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, īn vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvārşirea unor infracţiuni, urmānd a fi dispuse īn continuare măsuri legale.

          Facem īnsă precizarea că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea īn judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt īn măsură să īnfrāngă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază īn continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

PRIM PROCUROR,