Nr. 5004/VIII/3/2022                                                                27.05.2022

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 27.05.2022, ora 03:30, a suspectei L.C., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor asupra unui membru al familiei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că suspecta L.C., în data de 26.05.2022, în jurul orelor 17:00, în timp ce se afla la domiciliul conjugal din com. Stoina, sat Stoina, jud. Gorj, a aplicat soţului său, persoana vătămată L.T., mai multe lovituri cu un cuţit, în zona corpului.

Din fişa de urgenţă prespitalicească întocmită de echipajul de urgenţă al S.A.J. Gorj a rezultat că persoana vătămată L.T. prezenta o plagă penetrantă înjunghiată parasternal stâng de 4 cm la nivelul coastei 4/5 anterioară cu emfizem subcutanat palpabil la nivelul hemitoracelui stâng, precum şi tegumente palide, semn că aceasta pierduse mult sânge.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni, urmând a fi dispuse în continuare măsuri legale.

  Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, dar această acţiune a procurorului nu este în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte.

 

 

 

 

PRIM PROCUROR,