Nr. 4756/VIII/3/2022                                                      20.05.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

         Prin rechizitoriul din data de 19.05.2022, Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea īn judecată a inculpatului B.G., aflat sub măsura arestului preventiv şi a propus instanţei de judecată prelungirea acestei măsuri, pentru săvārşirea infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. art. 189 alin.1 lit. h Cod pen. raportat la art.199 alin. 1 Cod penal.

Pentru a dispune astfel s-a reţinutla data de 26.03.2022, īn jurul orelor 20.00, aflāndu-se īn incinta locuinţei sale din comuna Turburea, jud. Gorj, pe fondul consumului excesiv de alcool, inculpatul BG, a exercitat acte de violenţă fizică asupra soţiei sale, BM, aplicānd victimei cu intensitate deosebită, mai multe lovituri repetate, cu şi de corpuri dure,   īn zone vitale, respectiv ficat şi plămāni, precum şi prin  muşcare,  determinānd leziuni ale organelor interne susmenţionate, incompatibile cu viaţa,  rezultānd hemoragie internă şi  decesul victimei. 

Totodată, s-a constatat că prin durata acţiunii agresive a inculpatului şi prin intensitatea acesteia, ce denotă ferocitate, s-au produs victimei suferinţe intense şi de lungă durată, ce depăşesc suferinţele inerente acţiunii de ucidere, reţināndu-se astfel de procuror că fapta a fost săvārşită prin cruzimi, conducānd la īncadrarea juridică a acesteia īn infracţiunea de omor calificat asupra unui membru de familie.

La data de 27.03.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă īn cauză, pe o durată de 24 de ore, a suspectului B.G, īncepānd cu 27.03.2022, orele 6.30, iar īn aceeaşi zi a propus arestarea preventivă a inculpatului B.G., pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a  inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior, pānă la data de 26.05.2022.

          Facem īnsă precizarea că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea īn judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt īn măsură să īnfrāngă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază īn continuare persoanele suspecte sau inculpate, pānă la pronunţarea unei hotărāri judecătoreşti definitive īn cauză.

 

PRIM-PROCUROR,