Nr. 4754/VIII/3/2022                                                      20.05.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Prin rechizitoriul din data de 19.05.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului L.I., aflat sub măsura arestului preventiv şi a propus instanţei de judecată prelungirea acestei măsuri, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal;

Pentru a dispune astfel s-a reţinut , în ziua de 27.03.2022, în jurul orelor 17:40, în timp ce se afla la Pensiunea P….din Municipiul Tg.Jiu, unde era cazat împreună cu alţi colegi de la locul de muncă, în urma unor neînţelegeri şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul L.I. i-a aplicat persoanei vătămate B.S o lovitură cu un corp metalic (vătrai) în zona craniană -occipital stâng, provocându-i fractură cominutivă cu deplasare occipital stâng şi fragmente intraparenchimatos, contuzie hemoragică şi fractură corp vertebral C6, leziuni traumatice care i-au pus în pericol viaţa persoanei vătămate.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă a suspectului L.I. în cauză pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 28.03.2022, ora 3.00 şi în aceeaşi zi a propus arestarea preventivă a inculpatului L.I., pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior  până la data de 26.05.2022.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

 

 

PRIM-PROCUROR,