Nr. 4580/VIII/3/2022                                                                 16.05.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 15.05.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii: C.R.N. - pentru săvârşirea infracţiunilor de: tentativă de omor, prevăzută de art. 32 rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal, lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal şi tulburarea ordinii şi  liniştii  publice, prevăzută de  art.  371 C. penal, cu aplic art. 38 alin. 1 Cod penal şi

C.M.L. - pentru săvârşirea infracţiunilor de: lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal şi tulburarea ordinii şi  liniştii  publice, prevăzută de  art.  371 C. penal, cu aplic art. 38 alin. 1 Cod penal.

Din materialul probatoriu administrat până în prezent a rezultat că în noaptea de 14/15.05.2022, în jurul orelor 01:00 - 01:30, la trecerea de pietoni  situată pe str. Nicolae Titulescu, din mun. Tg-Jiu, în zona staţiei de taxi, suspectul C.M.L. a lovit cu piciorul în autoturismul marca Ford K, condus de  martora G.M.M., iar  după ce autoturismul a oprit pentru ca ocupanţii să ceară explicaţii agresorilor, suspecţii C.R.N. şi C.M.L. s-au năpustit asupra persoanelor vătămate S.C.C. şi P.G.A., care coborâseră de pe bancheta din spate a autoturismului, lovindu-i cu pumnii şi picioarele în diferite zone ale corpului. În această împrejurare, suspectul C.R.N. a  înjunghiat cu un cuţit în abdomen pe victima P.G.A., cauzându-i leziuni care necesită pentru vindecare 35 – 40 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa, perosna vătămată fiind transportată la spital şi supusă unei intervenţii medicale de urgenţă.

În aceleaşi împrejurări, suspectul C.R.N. a înjunghiat-o şi pe victima S.C.C., în zona fesei stângi, producându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 16 – 18 zile îngrijiri medicale.

De asemenea, prin manifestările violente, cei doi suspecţi au tulburat ordinea şi  liniştea  publică.

Suspecţii C.M.L. şi C.R.N. au fost reţinuţi preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 15.05.2022, ora 19:20, respectiv 20:30.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

 

PRIM PROCUROR,