Nr. 4436/VIII/3/2022                                                                                   10.05.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj a solicitat, la data de 07.05.2022, arestarea preventivă a inculpatului M.N., cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt īndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Conform probatoriului administrat pānă īn prezent īn cauză, s-a reţinut că īn īn seara zilei de 05.05.2022, īn jurul orelor 22:00 – 23:00, numitul M.N., pe fondul consumului de alcool, aflāndu-se īn locuinţa sa situată īn oraşul Novaci, judeţul Gorj, a avut o discuţie contradictorie cu victima R.R.L., īmprejurare īn care l-a agresat fizic, aplicāndu-i mai multe lovituri cu o unealtă agricolă (sapă) īn zona capului, dar şi īn alte regiuni ale corpului, producāndu-i leziuni ce au condus la decesul acestuia din urmă, faptă ce īntruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Inculpatul M.N. a fost reţinut preventiv īn cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, īncepānd cu data de 06.05.2022, ora 16:00.

Propunerea parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Gorj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, īn vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvārşirea unor infracţiuni.

            Facem īnsă precizarea că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea īn judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt īn măsură să īnfrāngă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază īn continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

 

PRIM PROCUROR,