Nr. 4434/VIII/3/2022                                                      10.05.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

         Prin rechizitoriul din data de 03.05.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatei V.M., aflată sub măsura arestului preventiv şi a propus instanţei de judecată prelungirea acestei măsuri, pentru săvârşirea infracţiunii de omor  asupra  unui  membru  al  familiei, prevăzută de art. 188 alin. l  din Codul penal raportat la art. 199 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. a Cod penal.

Pentru a dispune astfel s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 03.01.2022, în jurul orelor 9:00, în timp ce se afla la locuinţa familiei din municipiul Motru, jud. Gorj, pe fondul unui conflict verbal angajat cu soțul său - victima V.V., inculpata V.M. l-a lovit pe acesta cu un cuțit în zona abdominală, provocându-i leziuni interne grave (plagă înjunghiată abdominală penetrantă cu leziune de ligament rotund; hemiperitoneu masiv; șoc hemoragic) care,  în ciuda intervenţiei chirurgicale de specialitate, au condus la decesul victimei.

La data de 18.01.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a propus arestarea preventivă a inculpatei V.M., pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea inculpatei la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile. Urmare a contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestului preventiv, măsură ce a fost prelungită succesiv, până la data de 16.05.2022.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

 

 

PRIM-PROCUROR,