Nr. 1314/VIII/3/2022                                                                   11.02.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Gorj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Prin ordonanţa din data de 11.02.2021 procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Gorj a dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul N.M., cercetat pentru săvārșirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei, prev. şi ped. de disp. art. 32  rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 C.pen.

Conform probatoriului administrat pānă īn prezent īn cauză, s-a reţinut că inculpatul N.M. din Tg-Jiu, judeţul Gorj, īn seara zilei de 10.02.2022, pe fondul unor discuţii contradictorii, a aruncat cu un obiect tăietor-īnţepător īn direcţia soţiei sale şi a fiului acesteia, īmprejurare īn care minorul, īn  vārstă de 14 ani, a suferit leziuni ce au necesitat internarea acestuia de urgenţă, fiindu-i pusă īn primejdie viaţa.

Īn prezent, persoana vătămată este internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordare de īngrijiri medicale de specialitate.

Urmează a se analiza īn continuare īntreg probatoriul administrat pentru a propune luarea măsurilor preventive impuse de fapta săvārşită.

            Facem īnsă precizarea că aceste activităţi nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PRIM-PROCUROR,